937 52 20 54 info@mts.cat

Per què estan de moda les carne madurades?

Les carns madurades estan més de moda que mai, i mentre que la majoria de la gent és conscient que són una delícia per als amants de les proteïnes animals, pocs saben exactament en què consisteix el seu procés de maduració.    

Què entenem per carn madurada? 

Molta gent confon les carns madurades amb les carns en estat de putrefacció, i res més lluny. Les carns madurades no són més que peces a les que s’extreu l´aigua. Per a això, s’introdueixen en una nevera amb humitat i temperatura estrictament controlades, ja que la humitat és un transmissor de bacteris. És tracta, doncs, d´una cosa tan senzilla   com “assecar” les carns, de manera que aconseguim peces més denses i compactes.  

Quina diferència hi ha entre la carn madurada i una altra que no ho està? 

Són moltes, i convé educar el paladar perquè s´acostumi a elles. La carn madurada és molt més saborosa, de la mateixa manera que un brou sotmès a una reducció extrema ho és, per tant és molt més densa i no deixarà sang al plat. Té molta més textura i ens saciarà davant d’una carn sense madurar.  

Convé començar amb carns amb una maduració mitjana, entre 45 i 60 dies, tot i que hi ha qui les considera ja madurades a partir d’un mes.

Què entenem per carns de maduració extrema?

Per madurar la carn, és important que la nevera no s’obri excepte els controls de qualitat pertinents, ja que no hi pot haver contacte amb la humitat i la temperatura externa. En ciutats com Barcelona aquest punt és especialment delicat, ja que és una ciutat molt humida i amb altes temperatures. Es interessant que les peces madures siguin grans i amb bastant infiltració de greix.

Integrar aquest tipus de nevera de maduració a les carnisseries i parades de mercat es un gran actiu per ampliar la oferta de productes i oferir una gran imatge de distinció i qualitat.

A MTS Interiorisme Comercial subministrem neveres de maduració, integrant-les perfectament a la decoració general de la botiga.

Per qualsevol consulta tècnica sobre aquest tipus de neveres de maduració, no dubti en posar-se en contacte a mts@mts.cat o trucant al 937 522 054.  

La web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer click en Aceptar , das ok al uso de estas tecnologías y el procesamiento de datos.    Configurar y más información
Privacidad
Abrir chat
1
Hola!
En què podem ajudar-te?