937 52 20 54 info@mts.cat

Refrigeració d’ aliments

La refrigeració és el procés termodinàmic on s’ extreu l´escalfor de l’aliment baixant la seva temperatura.

L’objectiu és conservar l’aliment durant un temps prolongat. 

En una botiga d’ alimentació, és imprescindible tenir una vitrina frigorífica que garanteixi les condicions per a una bona refrigeració de l’aire i temperatura.

Refrigeració de la carn

El fred elimina l´escalfor natural de la carn i amb això es frena el procés de descomposició de la mateixa. Aquest procés s’ aconsegueix de diverses formes:

Refrigeració per circulació natural de l’aire o estàtic. S’ empra en vitrines refrigerades amb poca profunditat o en la qual no es presenta una gran quantitat de gènere.

El més adequat per a la carn, evita que es ressequi i manté el seu grau d’ humitat natural.

Refrigeració per aire forçat o ventilat. S’ utilitza en vitrines refrigerades amb profunditat de superfície d’ exposició o on el volum del gènere a exposar és considerable.

La temperatura és constant en tota la vitrina, però és menys recomanable per carns, perquè pot ressecar més.

Per mantenir una temperatura constant en vitrines refrigerades tipus mural o autoservei, és convenient tenir-los tancats amb portes o cortines aïllants.

En una vitrina refrigerada, la temperatura idònia per a la conservació de la carn és de 0º a 2n.

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres per a qualsevol consulta al correu mts@mts.cat o al telèfon 93 752 20 54.

La web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer click en Aceptar , das ok al uso de estas tecnologías y el procesamiento de datos.    Configurar y más información
Privacidad
Abrir chat
1
Hola!
En què podem ajudar-te?